Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Április 16. 10:36, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

21 gépkocsit tört fel a pár, a pápai rendőrök elfogták őket

21 gépkocsit tört fel a pár, a pápai rendőrök elfogták őket

Egy 39 éves férfit és egy 40 éves nőt fogott el a Pápai Rendőrkapitányság, a Győr-Moson-Sopron Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ összehangolt közös akcióban.

Az eljárás adatai szerint egy pápai pár 2019. november 13. és 2020. január 29. között összesen 21 gépkocsit tört fel Veszprém, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében. A bűncselekményekhez a férfi választotta ki a gépkocsikat, majd betörte az ablakukat és ellopta a benne lévő értékeket, míg az élettársa egy autóban várva segítette őt. A feltört járművek nagy része településen belül, utcán parkolt, de volt olyan is, amit a tulajdonosa egy erdős terület mellett állított és zárt le.

Az elkövetők a gépkocsikból többek között pénztárcát, készpénzt, mobiltelefont, táskát, hátizsákot loptak el, egy autóból viszont semmit, mert abban nem találtak értéket. A pár a készpénzt felélte, az értékesebb műszaki cikkeket értékesítette, a többi lopott tárgyat pedig elégette. Az eltulajdonított értékekkel közel négymillió forint, a rongálással pedig közel egymillió forint kárt okoztak a sértetteknek.

Nagy Ákos, a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője irányította a nyomozást

A 39 éves férfit és a 40 éves nőt a Pápai Rendőrkapitányság, a Győr-Moson-Sopron Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el összehangolt közös akcióban 2020. április 15-én hajnalban. A párt előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették és gyanúsítottként kihallgatták őket. A nyomozók előterjesztést tettek a 39 éves férfi letartóztatásának indítványozására.

A két elkövető ellen többrendbeli lopás bűntett és vétség, továbbá lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Pápai Rendőrkapitányságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.