Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

A polgármesterjelölt köszönetet mondott azért a több ezer ajánlásért, amelyet a választópolgároktól kaptak.

Grőber Attila hangsúlyozta: eljött a program bemutatásának időszaka. – Van jövőképünk, van programunk. A következő hetekben ezt szeretnénk bemutatni. Első sajtótájékoztatómon azonban egy nulladik programelemet mutatnék be, amely azt taglalja, hogy hol tart ma a város. Ma nagyon sokan gondolják azt Pápán, hogy nincs több időnk, változtatni kell. A város a jelenlegi körülmények között nem bír ki még öt évet – fogalmazott, majd olyan adatokat mutatott be, amelyek a város leszakadását ábrázolják.

  • A város demográfiai helyzete drámai, öt év alatt a város lakosságának a száma 1700 fővel csökkent, a fiataloknak nincs jövőképük, a vándorlási egyenleg azt mutatja, hogy sokan költöznek el Pápáról.
  • A város fejlettségi indexeaz elmúlt hét esztendőben 3 százalékkal csökkent, utolért minket Várpalota és Celldömölk, lehagyott bennünket Csorna és Ajka.
  • A város működésében teljes a zűrzavar, nincs gazdája Pápának, a zöld területek, az utak állapota botrányos, a parkolás terén nincs koncepció, az Esterházy-kastély és a Várkertfürdő látogatottsági számai lecsökkentek, a kastélyé drámaian, az ország harmadik legnagyobb zsinagógája szinte romokban áll, továbbá a város iskolavárosi jellegét is kezdi elveszíteni – mondta el Grőber Attila.

A politikus szerint a mai Pápa valójában a Fideszről szól, nem városirányítás, hanem hatalmi politika zajlik. „Négy módszert alkalmaznak, amelyekkel le fogunk számolni” – mondta.

  • A hatalmi arrogancia és a karaktergyilkosság. Pápán mindenki ellenség, aki másként gondolkodik. Az anya, aki félti a gyermekét az iskolai bántalmazástól, ellenség a belvárosi lakos, aki a közbiztonságért aggódik, a tanár, aki demonstráción szólal fel, a pápai polgár, aki közlét takarít és az ellenzéki politikus, aki kérdezni mer. Ezt a politikai stílust fel kell számolni – hangsúlyozta.
  • Intézmények és politikai pozíciók elfoglalása. - Áldozó Tamás úgy fogalmazott, hogy berendezkedtek. Az önkormányzati bizottságok, gazdasági társaságok és intézmények élén haverok és rokonok állnak, ez a város jelenleg a Fidesz kifizetőhelye lett. Van olyan külső szakértő, aki négy éve a bizottság tagja, egyetlen egyszer nem szólalt fel, de felvett több mint egy millió forintot a várostól. Nem a városból kell élni, hanem a városért kell élni – fogalmazott Grőber Attila.
  • Politikai propaganda: - Nem kívánok foglalkozni a Pápai Jobbegyenes Facebook oldallal, mert az önmagát minősíti: gyűlöletkeltő, időnként xenofób. Az alpolgármester által ajánlott Pápai Iránytű nevű oldallal annál inkább. Az oldalon – amelynek kiadója a Pápai Barokk Hagyományőrző Egyesület - Fidesz propaganda zajlik, közpénzből – mondta el Grőber Attila, aki az önkormányzati fenntartású Pápai Médiacentrum figyelmét is az objektív tájékoztatás fontosságára hívta fel, utalva arra, hogy az elmúlt 10 év egyik legnagyobb politikai tüntetéséről egyetlen mondatban nem számolt be oldalán és Facebook oldalán sem. „Elhallgatják a valóságot – fogalmazott.
  • A politikai ígéretek rendszere:Áldozó Tamás az előző választási kampányban meghirdette az Esterházy 2035 programot, amelyről azt mondta, hogy 60-80 milliárd forint fog érkezni a városba, ebből már 20-25 milliárdnak itt kellene lennie. Ehhez képest az akkor, a Türr Gimnázium felújítására beígért 4 milliárd sem érkezett meg. Meddig lehet megtéveszteni a pápaiakat? Ezt a kérdés június 9-én kell megválaszolni – hangsúlyozta Grőber Attila.

- Mi, akik ma itt vagyunk, egy új politikai stílust szeretnénk, ennek a programját fogjuk bemutatni. Egy fiatalos, zöld és gondoskodó Pápát fogunk teremteni. Nem 2035-re, hanem 2029-re. Ehhez kérjük a választók támogatását – zárta sajtótájékoztatóját Grőber Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 21:17, szombat | Helyi

Könnyedén győzött a Perutz

A Perutz a Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában Magyarpolányt fogadta a Perutz stadionban.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

Perutz: Szurkolói busz indul az ajkai kupadöntőre

A vármegyei kupa döntőjében, június 4-én a Balatonalmádi csapatával mérkőzik meg a pápai együttes.

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...